Det finns mycket att tjäna på hydroponisk odling

Hydroponiskt foder är billigare

En Skånsk ko äter 25kg foder till en kostnad av 55:- per dag för att ge 40kg mjölk. Samma kostnad för färskt hydroponiskt foder odlat med DNA1190 blir endast 11.25:- per dag exklusive driftkostnad.

Du frigör mark som kan användas till annat

Marken som frigörs med hydroponisk odling kan användas till att odla annat. DNA 1190 frigör 36 hektar, om du odlar stärkelsepotatis på den marken ger det en inkomst på 936.000kr första året.

Liten driftkostnad

Driftkostnad för DNA 170 är väldigt låg. Luft/luftpump, vattenpump och ledljus kostar ca 360kr per odlingscykel för 1200kg foder. Detta ger en driftkostnad på ca 30 öre per kilo.

Vilka fler fördelar finns?

Friskare nötboskap

Ökad livslängd, snabbare viktökning och högre mjölkproduktion är bara några av de hälsofördelar som hydroponiskt foder ger.

Starkare hästar

Hydroponiskt foder ger inte bara balanserad näring och bättre matsmältning, utan också en stor ekonomiskt fördelaktig foderlösning för hästgårdar.

Bättre alternativ för grisuppfödare

Med ökade foderpriser är hydroponisk odling extremt fördelaktigt för svinproducenter. Dessutom leder det till förbättrat temperament, högre köttkvalitet och lägre veterinärkostnader.